Straat tijdlang blank en druk verkeer na breuk waterleiding in Bonheiden

din 2 Jul
© Gemeente Bonheiden

Vanmorgen was het even druk in de omgeving van de Rijmenamseweg in Bonheiden. Dat was het gevolg van een breuk in de waterleiding. De straat was er ondergelopen wat zorgde voor de nodige hinder. Intussen kan het verkeer er opnieuw passeren. Er werden tijdelijke lichten geplaatst. Pidpa zal de nodige herstellingen uitvoeren en hoopt die eind deze week af te ronden.

Vanmorgen was er een breuk in de waterleiding ontstaan op de Rijmenamseweg in Bonheiden. Dat is ter hoogte van Hotel den Bonten Os. Het verkeer was daardoor ernstig verstoord. Politie vroeg om de omgeving te vermijden. Medewerkers van Pidpa werden opgeroepen om het water te komen afsluiten. Een 15-tal huizen zat een tijdlang zonder water.

Om fietsers een veilige omleiding te garanderen werd een corridor op de rijbaan voorzien voor fietsers komende van Rijmenam richting Dorp/Bonheiden. Hierdoor wordt een gedeelte van de rijbaan ingenomen waardoor wagens afwisselend over 1 rijvak moeten rijden.

Om hier een enigszins vlotte doorgang te creëren werden tijdelijke lichten geplaatst en de vaste lichten op het kruispunt Rijmenamseweg - Korte Dreef op knipperen geplaatst.