Meerhouts verkeersplan loopt in de soep: tientallen borden verkeerd geplaatst

zat 20 Apr
© Gemeente Meerhout

In Meerhout is sinds gisteren (vrijdagochtend) een nieuwe verkeersplan van kracht. Er geldt een snelheidsbeperking in het centrum van 30 kilometer per uur en er is ook een tonnagebeperking van kracht. Maar de aannemer die 500 nieuwe borden moest plaatsen, ging de mist in. "Tientallen borden werden foutief geplaatst," geeft burgemeester Nele Geudens toe. "We proberen het tegen morgenavond opgelost te krijgen."

Alleen op de grote invalswegen mag nog 70 km/uur gereden worden. In de bebouwde kom geldt voortaan een snelheidsbeperking van 30 km/uur en buiten de bebouwde kom 50 km/uur. Tegelijkertijd werd een tonnagebeperking ingevoerd om vrachtverkeer van meer dan vijf ton uit de woonkernen te weren.

Maar al op vrijdagochtend bleek dat er heel wat nieuwe verkeersborden foutief waren geplaatst. Het ging zowel om borden die de maximumsnelheid aangeven als borden rond de tonnagebeperking.

Burgemeester Geudens deed samen met haar mobiliteitsambtenaar deze voormiddag een rondgang in de gemeente om te kijken om hoeveel foutief geplaatste borden het gaat. "Van de 500 nieuwe borden, is toch 10 procent niet op de juiste plaats terechtgekomen," zegt Geudens. "Dat zou natuurlijk niet mogen want het zorgt voor verwarring en onduidelijkheid."Maar de aannemer heeft de burgemeester intussen gegarandeerd dat tegen zondagavond alle borden wel juist zouden staan.

Intussen zijn heel wat Meerhoutenaren niet opgezet met het nieuwe verkeersplan, blijkt op sociale media. "Veranderingen zijn nooit makkelijk, maar als het Agentschap Wegen en Verkeer ons uitzonderlijk de toestemming geeft om ook de maximumsnelheid op gewestwegen te verlagen, net omdat het te gevaarlijk is, dan moeten we dat doen. Veiligheid gaat boven alles," reageert Geudens nog.