Minister van Media Benjamin Dalle op werkbezoek bij RTV

don 16 Jun 2022
Minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) brengt vandaag een werkbezoek aan RTV. Hij wil zich een halve dag echt inleven in het leven van een regionale nieuwsreporter. En die dag begon met de algemene redactievergadering.

Daarna ging de minister samen met videojournaliste Janou Maris mee op pad naar Herentals voor een reportage over kinderarmoede.

Het bezoek van minister Dalle kadert in een relanceplan van de Vlaamse regering voor de regionale omroepen. De tien regionale omroepen in Vlaanderen willen samen een ambitieus digitaal transformatieplan realiseren. Ze willen hun sterke content nog beter verspreiden op diverse digitale platformen en het makkelijker maken voor kijkers en burgers om zelf nieuws aan te leveren. Vlaams minister Dalle maakt hier 2 miljoen euro voor vrij vanuit de relancemiddelen. De zenders zelf 500.000 euro. Het gaat dus om een cofinanciering.

“Onze regionale omroepen staan heel dicht bij wat leeft in onze steden en gemeenten. Ook zij moeten  versneld de mogelijkheid hebben om mee te gaan met de meest moderne evoluties in medialand,” aldus Dalle. Straks meer in RTV Vandaag.