Mechelse Local Friday trekt bijna helft meer bezoekers dan vorig jaar

vrij 2 Dec 2022
Het Mechelse stadsbestuur blikt tevreden terug op het local shoppingweekend van vorige week. Op Local Friday, een soort van tegenreactie op Black Friday, hielden de winkels hun deuren langer open voor een late night shopping. Vorig jaar, toen nog wel onder de noemer Black Friday, zakten bijna 17.000 shoppers af naar de Dijlestad. Dit jaar zijn dat er bijna dubbel zoveel: op de hoek aan de Bruul en de Geitestraat werden bijna 25.000 passanten geteld. Ook de shopping shuttles werden gretig gebruikt.

Weer zoals pre-coronatijden

Afgelopen weekend werden er dus bijna 25.000 passanten geteld, en dat is vergelijkbaar met de aantallen van voor corona. Naast het aantal shoppers dat terug in stijgende lijn gaat na de pandemie, ziet het stadsbestuur ook dat meer mensen gebruikmaken van de Shopping Shuttles. Afgelopen zaterdag verplaatsten 1111 passagiers zich nog met een pendelbusje richting de binnenstad. 

Sinds de komst van de pendelbusjes hebben al veel shoppers en toeristen een beroep gedaan op de gratis service. Dit weekend wordt dan ook de 300.000ste passagier verwacht op één van de Shopping Shuttles.

Shuttleboot

Ook de nieuwe Shopping Shuttle over het water was populair tijdens het shoppingweekend. Op vrijdag 25 november kozen 98 passagiers voor een boottochtje richting het centrum en op zaterdag 26 november waren dat er 676. Toeristen die het pendelbootje nemen, kunnen nog tot het einde van het jaar hun auto gratis kwijt in de parkeertoren aan het Keerdok. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: archiefbeeld