Man rijdt met tractor tussen kramen op jaarmarkt Sint-Katelijne-Waver

vrij 15 Sep
In Sint-Katelijne-Waver heeft de burgemeester een tractor met aanhangwagen bestuurlijk in beslag genomen. De bestuurder van de tractor reed afgelopen weekend dwars doorheen de opgestelde kramen van de jaarmarkt. De bestuurder bracht hiermee de bezoekers aan de jaarmarkt in gevaar.

“Bij verdere controle bleek de bestuurder niet te beschikken over een geldig rijbewijs, aangezien dit naar aanleiding van een eerder gelijkaardig incident in Mechelen reeds was ingetrokken. De tractor met aanhangwagen werd dan ook getakeld.” aldus korpschef Jelle Cotemans.

Enkele dagen voordien werd het voertuig met dezelfde aanhangwagen reeds aangetroffen in Mechelen, in gelijkaardige omstandigheden. De bestuurder reed dwars over de Grote Markt in Mechelen tijdens een evenement dat op dat ogenblik plaatsvond. 

Burgemeester Sels is duidelijk: “Dergelijk verkeersonveilig gedrag waarbij de verkeerssignalisatie pertinent wordt genegeerd en de veiligheid van de bezoekers aan evenementen in het gedrang wordt gebracht, is onaanvaardbaar. Aangezien de komende maanden nog verscheidene evenementen geprogrammeerd staan, werd het voertuig bestuurlijk in beslag genomen.” De bestuurder zal ook nog op het matje moeten komen bij de burgemeester.

Foto: politie BoDuKap