Partnerartikel

Moeders kiezen voor de praktische mom bag

woe 19 Jun

_In de wereld van jonge ouders duizelt het bijna aan de hoeveelheid van steeds vernieuwde producten. Inzichten veranderen, en ontwikkelaars werken steeds aan verbeterde producten. Om een complete baby- of kinder uitzet bij elkaar te kopen, ben je vaak vele duizenden euro's verder. Want waar jonge ouders ook aan ten prooi vallen, is dat zij niet willen onderdoen voor andere jonge ouders.

Het is dus een wereld op zich, waar je als nieuwbakken ouder ineens deel van uitmaakt. Overal om je heen zie je bepaalde 'jonge ouder trends' opduiken. De elektrische bakfiets moet er komen, net als de nieuwste draag modellen, kinderwagens, tot aan de mom bag toe._

Ouders met kritisch blik

We staan er misschien niet altijd bij stil, maar bijna alles in het leven is aan trends onderhevig. Dit geldt ook voor het jonge ouderschap. Kinderwagens, buggy's, baby-gadgets; ze veranderen steeds van stijl, look en functionaliteit. Als jonge ouder wil je meedoen. Participeren. Ook zo'n mooi bruine design kinderwagen hebben. Want ouders onderling? Die bekijken elkaar met kritische blik. Iets wat niet bij de baby tijd eindigt overigens, dit zet zich ook gewoon voort op het schoolplein, waar je dagelijks met "andere ouders" staat te wachten.

Vooral jonge moeders kunnen er wat van. Als jonge moeder, wachtend aan de rand van het schoolplein, zie je ineens wat de trend is onder jonge dertigers. De mom bag. De lange wollige jas, met daaronder sneakers. Het sportief, nonchalante uiterlijk. En kinderen die dito gekleed zijn. Fashionable. En ineens merk je dat je er op gaat letten en bepaalde fashion items onder ouders écht overal tegenkomt.

In het pretpark, de sportschool, het strand; je ziet mom bags overal

Nu is het natuurlijk zo dat een product als de mom bag, met zijn ruime formaat, overal bruikbaar voor is. Zo wordt 'ie vaak als strandtas xxl gebruikt, voor pretparken, de sportschool en noem het maar op. Deze populariteit komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het model is telkens vrijwel identiek aan het ander; een shopper model, met luxe binnenvoeren, fijne steekzak en een catchy design in vele stoffen en materialen. Dé musthave van dit moment, zo lijkt het, voor de jonge moeder.

Praktisch in gebruik en hip tegelijkertijd

De mom bag is voor iedere moeder betaalbaar, want je koopt ze rond de 50 euro. Dat is alvast fijn. Nog fijner is het feit dat hij echt praktisch is en dat je als jonge moeder overal goed voor de dag kunt komen met deze it-bag aan je zijde. Waar je ook komt, of het nu de speeltuin is of voor jezelf op sportles, je kunt er met gemak van alles in kwijt.

Om het fashionstatement helemaal af te maken is hij in uiteenlopende materialen te verkrijgen, van het populaire 'teddy', tot mooie etnische prints, weefsels en dessins. En van gehaakt en gebreide stoffen, tot ruwe materialen.

Jonge moeders van nu, ze kiezen bewust voor praktisch én hip. Van kinderwagen tot mom bag.