Lierse school onderzoekt klachten grensoverschrijdend gedrag van leerkracht

din 29 Nov 2022
De directie van het Sint-Aloysiusinstituut (SAL) in Lier onderzoekt een ernstig geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag door een leerkracht. Verschillende leerlingen van de beroepsopleiding verpleegkunde hebben in september melding gemaakt van dat gedrag. De leerkracht zou examenvragen hebben verstrekt in ruil voor naaktfoto’s. Er zou ook sprake zijn van seksuele handelingen in de kelder van de school. Volgens het schoolbestuur is er geen risico meer voor de leerlingen omdat de leerkracht “niet aanwezig is op de school.”

In ruil voor examenvragen

De leerkracht, een man uit Geel, zou volgens meerdere bronnen examenvragen hebben doorgespeeld aan (meerderjarige) leerlingen in ruil voor naaktfoto’s via Snapchat. Bovendien zou hij ook seksuele handelingen met hen hebben gesteld in de kelder van het schoolgebouw. Nadat die verhalen waren uitgelekt, trokken verschillende leerlingen in september aan de alarmbel. Samen met een vertrouwensleerkracht stapten ze naar de directie met bewijzen, waaronder screenshots en berichtenverkeer met de man.

Zaak onderzoeken

De directie laat aan intussen weten, dat ruim twee maanden na de eerste klacht, ze de zaak nog altijd te onderzoeken. De man staat in de zorgsector bekend voor zijn werk rond psychisch welzijn bij zorgverleners. Politie en parket waren niet op de hoogte en zijn nu met een onderzoek gestart.