Leerlingen illustreren dichtbundel: "Echt een uniek boekje"

maa 22 mei 2023
De leerlingen van het zesde jaar Publiciteitsgrafiek van het Heilig Graf in Turnhout hebben samen de dichters van het Collectief Dichterbij een dichtbundel gemaakt. Voor de bundel zinvolvolzin werd elke leerling als illustrator aan een Turnhoutse dichter gekoppeld.

"Het maken van illustraties bij de gedichten was niet altijd even gemakkelijk", vertelt leerlinge Angelina Voets. "Maar als je dan het eindresultaat ziet, zijn we er meer dan blij mee. Echt een uniek boekje! Het was leuk samenwerken met allemaal creatieve mensen."

Ook leerkracht Danny Hendrickx is enthousiast. "De dichtbundel is echt wel een mooi hebbeding voor op de salontafel. Bovendien zijn de leerlingen enorm gegroeid. Het is boeiend om een variatie aan technieken en stijlen te zien samenkomen in dit project."

Officiële presentatie

De dichtbundel wordt komende vrijdag officieel voorgesteld tijdens de GIP-tentoonstelling. Daarin presenteren de laatstejaars Kunst en creatie (Publiciteit, Beeldende kunsten en Mode) hun eindwerken. Leerlingen Woordkunst-drama zullen de gedichten voordragen in het gezellige Pandhof, de voormalige kloostertuin van het Heilig Graf.

De unieke verzameling geïllustreerde gedichten is te koop aan 20 euro.