Leerlingen en leerkrachten aangevallen aan Sporthal Turnhout

maa 29 Jan
sporthal_turnhout_archief.jpg
De politie is een onderzoek gestart na een incident vorige donderdag aan de Sporthal in het Stadspark van Turnhout. Leerlingen en een leerkracht van Campos Turnhout, de vroegere Sport- en Handelsschool, werden ernstig lastig- en zelfs aangevallen door een man. Een leerkracht kreeg daarbij zelfs een slag in het gezicht.

Een leerling probeerde de man in bedwang te houden, maar hij kon toch vluchten. De schooldirectie en het stadsbestuur hebben een klacht ingediend. 

Nodige zorgen

De betrokken leerkracht wordt inmiddels omringd door medische en psychologisch zorgen, zo laat het stadsbestuur in een persbericht weten. Verder zijn ook leerlingen, ouders en leerkrachten ingelicht en krijgen ze de nodige ondersteuning. Momenteel kunnen de lessen en activiteiten ook blijven plaatsvinden zoals gepland.

‘Tegelijkertijd blijft de veiligheid en het welzijn van de leerlingen en leerkrachten onze grootste prioriteit. We volgen het verdere verloop daarom nauwlettend op. Verder blijven we onverstoord onze verantwoordelijkheid nemen: sterk, kwaliteitsvol en ondernemend onderwijs aanbieden voor de toekomst van onze leerlingen’, besluit schepen Marc Boogers.

 

Foto: RTV