Laurens Sweeck verovert in Benidorm de wereldbeker

zon 22 Jan 2023
Het was verwacht dat de 3 tenoren Van Aert, Van der Poel en Pidcock de uitverkochte wereldbekercross in het Spaanse Benidorm naar hun hand zouden zetten maar dat liep toch een beetje anders. Pidcock startte als een stormram maar moest dat later bekopen. Vanaf dan vochten van Aert en Van der Poel om het been en kon niemand anders er nog mee gaan lopen. Van der Poel won vlak voor van Aert die nog bijna het publiek in dook.

Sweeck haalt de Wereldbeker binnen

Ook Laurens Sweeck was in goede doen en reed nog lang voor het podium maar finishte net na Iserbyt op plaats 4. Dat was voldoende om zijn wereldbekeroverwinning dit seizoen te verzekeren. Dat was ook de inzet voor Sweeck vandaag.Hij ziet het als een bekroning voor zijn goede seizoen 'overall'. Hij plaatst de wereldbeker net onder het BK dat hij zoals iedereen weet toch nog liever gewonnen had.

Tegenslag voor Jens Adams

Jens Adams uit Rijkevorsel maakte een lelijke val tussen de balken en bezeerde zich ernstig. Wat er precies aan de hand is, dat is nog afwachten maar het WK over 2 weken in Hoogerheide zou wel eens in gevaar kunnen komen.