Korenmarkt voor het eerst decor voor Mechelse kerstmarkt

din 28 Nov
Verschillende Mechelse handelaars slaan de handen in mekaar om tijdens drie weekends in december een kerstmarkt te organiseren op de Korenmarkt. "Het moet een smeltkroes worden van Mechelse lekkernijen, kwalitatieve producten en een gezellige sfeer."

In totaal zetten een tiental ondernemers van de Mechelse zuidas in de binnenstad hun schouders onder de kerstmarkt. “Met de Kerstmarkt willen we niet alleen onze zaak in de schijnwerpers zetten, maar ook een traditie starten die de gezellige sfeer van de Korenmarkt en de omliggende straten weerspiegelt", zegt Guillaume Clerens van Foody, één van de deelnemende zaken. "We willen bezoekers laten kennismaken met onze kwaliteitsvolle en authentieke producten."

"De Korenmarkt is daarvoor een prima locatie", aldus Kristof Calvo van Mechelen Feest, dat mee z'n schouders zet onder het evenement. "We kunnen zo ook de nieuwe Onze-Lieve-Vrouwestraat in de kijker zetten. Het tweede weekend gaat dit perfect samen met de activiteiten van KerstmARTa en de Mondiale Kerstmarkt in de Refuge, allemaal vlak bij elkaar."

Foto: RTV