Partnerartikel

Inspiratie voor een feestelijk kerstmenu

maa 28 Nov 2022
Ben jij de host voor het kerstdiner dit jaar en weet je nog niet wat je wilt maken? Of heb jij inspiratie nodig voor een leuk recept voor shared dining? In dit artikel vind je leuke suggesties voor een voor-, hoofd- en nagerecht. Met deze kerstrecepten wordt jouw diner gegarandeerd een succes!

Voorgerecht

Carpaccio is een geliefd en klassiek voorgerecht voor kerst dat altijd in de smaak valt. Maar wat dacht je van een vegetarische twist? Met bietencarpaccio heb je niet alleen een lekkere en gezonde start van het driegangenmenu, het ziet er ook nog eens prachtig uit! Met de prachtige kleuren van de bieten maak je zeker indruk. De bereiding van dit voorgerecht is makkelijk en kost ongeveer 20 minuten, een perfecte last-minute optie dus.

Hoofdgerecht

Met een goed stuk vlees als hoofdgerecht kan je niet misgaan. Dit geldt ook voor een heerlijke bavette-rollade met truffeltapenade en pistachenoten als garnering. In dit recept is de rollade de ster van de show en kan je zelf kiezen wat voor bijgerechten je serveert, bijvoorbeeld klassiekers zoals aardappelpuree en boontjes. Het maken van de bavette-rollade kost ongeveer 45 minuten. Je kunt de voorbereiding ook een dag van tevoren doen, zolang je het wel op de dag van het diner kookt.

Dessert

Als laatste gerecht van het kerstdiner wil je natuurlijk afsluiten met een recept dat niet onderdoet aan de voorgangers. Met een kerstkrans met vijgen laat je gegarandeerd een goede indruk achter. Niet alleen de smaak van dit kerstdessert is een hit, ook de look is top! Handig om te weten: maak de krans niet meer dan 2 uur voor het eten. Bewaar vooral de popcorn en bloemen tot laatst.