Huiszoeking in Kasterlee in kader van terreur- en wapenonderzoek

woe 28 Sep 2022
In Kasterlee is woensdagochtend een huiszoeking gedaan in het kader van het onderzoek naar een geplande terreuraanslag en verboden wapenbezit in ons land. De zaak situeert zich vermoedelijk in het extreem rechts milieu en wordt behandeld door een onderzoeksrechter in Antwerpen.

Dodelijke schietpartij

Naast Kasterlee, waren er ook huiszoekingen in Merksem, Zandvliet, Antwerpen, Deurne, Berchem en Gent. In Merksem kwam het tot een schietpartij toen de politie binnenviel in een huis. Daarbij kwam er iemand om het leven.

Bij de huiszoekingen is een groot aantal wapens in beslag genomen. In het huis waar een dode viel bijvoorbeeld, werden meer dan honderd wapens aangetroffen en een hele grote hoeveelheid munitie. Er werden ook tactische vesten, nachtkijkers, warmtekijkers enz. aangetroffen.

Er werden zes personen meegenomen voor verhoor. De onderzoeksrechter beslist later of zij bij hem worden voorgeleid. Volgens het parket gaat het om een groep personen die ervan verdacht worden een vorm van gewapend verzet te willen plegen tegen de overheid zonder dat daarbij reeds een concreet doel of tijdstip bepaald was.

Foto: VRT NWS