Het jaar van Toon Aerts: "Het tegen mijn ouders vertellen was het moeilijkste"

vrij 29 Dec
In 'Het jaar van...' blikt RTV in de week tussen Kerstmis en nieuwjaar terug op 2023. In het laatste onderdeel van onze reeks gaan we langs bij Toon Aerts. Vandaag precies één jaar geleden kondigde hij in een emotionele persconferentie zijn schorsing aan. Begin 2022 werd de verboden substantie letrozole in zijn urine gevonden, waarna hij door de UCI voor twee jaar werd geschorst.

Toch is het fietsverhaal van Aerts nog niet uitgeschreven, hij telt zelfs de dagen af naar zijn comeback in het veldrijden. "Ik heb nooit met de gedachte gezeten van ermee te stoppen of de handdoek te gooien," vertelt hij. Hij zal dit seizoen nog drie crossen kunnen meedoen voor zijn nieuwe ploeg Deschacht-Hens-Maes, waar hij een contract voor twee seizoenen tekende. Aerts zal aan de start staan in Sint-Niklaas op 17/02, in Brussel op 18 februari en bij de sluitingsprijs een week later in Oostmalle. 

"Oostmalle, die laatste cross, moet het feest van het seizoen worden voor mij dan toch. Vlakbij, bussen die heel de dag op en af gaan rijden van Rijkevorsel naar daar. Een lange start, waar je kan opschuiven. En ja, ik zou graag spreken over winnen natuurlijk, maar we moeten realistisch blijven met die startplaats achteraan dat het niet makkelijk gaat zijn."


Foto: RTV