Herentalse wielerhelden verdwijnen van de muur

maa 30 Jan 2023
Het streetart-project aan de Vest verdwijnt. De muur is nat en hierdoor is de streetart op de muur geen lang leven beschoren. De muur toont de hoofden van Rik Van Looy, Sanne Cant en Wout van Aert tussen sprookjesachtige figuren op retrofietsen. Water en zand onder hoge druk rekenen nu af met de Herentalse wielerhelden die een klein jaar een muur aan Vest in het centrum van Herentals hebben gesierd.

De werken om de muur schoon te maken zijn maandagmorgen gestart. Steen voor steen wordt de verf weggestraald. Een intensief werk. De kunstenaar bracht op verschillende plaatsen meerdere lagen verf boven elkaar aangebracht. Voor de klus zijn vier werkdagen uitgetrokken.

Nu dat het schilderwerk van de muur verdwijnt, is ook beslist dat er een gelijkaardig kunstwerk gaat komen om de Herentalse wielerhelden te eren. De zoektocht naar een geschikte locatie heeft momenteel nog wel niets opgeleverd. 

Beeld: Op het kruispunt van de Herentalse Vest en de Rode Kruisstraat verdwijnt de grote muurschildering met wielerhelden. In mei van dit jaar liet de stad op verschillende plaatsen in Herentals zelf, maar ook in de deelgemeenten Noorderwijk en Morkhoven street art-kunstwerken schilderen. Maar het kunstwerk heeft waterschade geleden, waarvoor er niet direct een oplossing is. Daarom verdwijnt de muurschildering.