Partnerartikel

Herboren technologie: ontdekkingen in gerenoveerde elektronica

maa 19 Jun 2023
In de wereld van moderne technologie ontstaat een nieuwe golf van innovatie, waar afgedankte elektronica een nieuw leven krijgen. Deze apparaten worden met zorg gerevitaliseerd en krijgen een tweede kans.

Een nieuw leven

Elektronische apparaten worden vaak gedumpt, ook al zijn ze in goede staat. Deze producten zijn vaak afkomstig uit het bedrijfsleven en restvoorraden. Het is zonde om geen gebruik te maken van dit soort elektronische apparaten. Refurbished aanbieders kopen dit soort elektronica in en zorgen voor een grondige inspectie, test en reparatie. Ze controleren de werking van het apparaat, vervangen defecte onderdelen en voeren algemene onderhoudswerkzaamheden uit. Denk hierbij aan het schoonmaken van het apparaat en het installeren van de nieuwste software-updates. Bij het kopen van dit soort refurbished elektronica krijg je ook nog eens vaak garantie op het apparaat. Ben je dus op zoek naar een iPhone 11 en wil je een goed werkend product, kies dan voor een refurbished iPhone 11 en profiteer van vele voordelen, waaronder de garantie mogelijkheden.

Duurzaam en goedkoop

Wist je dat een refurbished apparaat vele malen goedkoper is dan een nieuw apparaat in de winkel? Je kan tientallen tot honderden euro’s besparen als je kiest voor een refurbished versie. Daarnaast is bijvoorbeeld een refurbished iPhone veel beter voor het milieu. Bij het produceren van elektronische producten komen er schadelijke stoffen vrij die niet goed zijn voor mens, dier en natuur. Door te kiezen voor een refurbished iPhone draag je bij aan het verminderen van elektronische afval. Het hergebruiken van een bestaand apparaat vermindert de vraag naar nieuwe productie. Dit zorgt weer voor minder CO2-uitstoot en betekent dus een groenere toekomst voor ons allemaal.

Wat is de levensduur van een iPhone

De levensduur van een iPhone hangt af van welk model je aanschaft. Het is belangrijk om de software-updates uit te voeren en je iPhone op de juiste manier te beschermen tegen schade. Je kunt ook, indien nodig, de batterij vervangen om de levensduur van een iPhone te verlengen. Apple ondersteunt al haar iPhones tot ongeveer 5 jaar na release. Dit betekent niet dat je na deze 5 jaar je iPhone niet meer kunt gebruiken. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je iPhone waarschijnlijk trager wordt en je niet die nieuwste updates kunt uitvoeren voor bepaalde apps. Wil je graag een iPhone voor alledaags gebruik dan maken dit soort updates niet zoveel uit? Refurbished.be heeft een groot assortiment aan elektronische apparaten, zoals smartphones, tablets, laptops, smartwatches en nog veel meer! Ook krijg je altijd 3 jaar garantie op je aankoop. Zo kun je zonder problemen lang genieten van jouw elektronische apparaat en dat terwijl je het milieu ook een handje helpt.