Guido Belcanto brengt met Antwerpse band single uit over Louis Neefs

vrij 16 Dec 2022
De Antwerpse band Rendier brengt op vrijdag 16 december zijn nieuwe single ‘Kerstdag 1980’ uit in samenwerking met Guido Belcanto. Dat meldt de Gazet Van Antwerpen. Het nummer is een ode aan Louis Neefs, de nachtegaal van Gierle die op kerstdag 1980 overleed bij een tragisch verkeersongeval in Lier. “Niet elke artiest leeft na zijn dood nog voort”, klinkt het bij Guido Belcanto, “dat is bij Louis Neefs wel het geval.”

Wrede lot

Rendier bestaat uit zes jonge muzikanten die geïntrigeerd zijn door alles wat zich tijdens de koudere dagen afspeelt. Ze noemen zichzelf dan ook een kerstband. Hoewel de leden van Rendier nog niet geboren waren toen Louis Neefs overleed, herinneren ze zich wel de verhalen over het ongeval die hen verteld werden toen ze nog klein waren. Een tragisch ongeval op kerstdag, dat laat zien hoe wreed het lot kan zijn, vindt de band. Het zestal voelde dan ook dat ze er een liedje over wilde schrijven.

Toen Guido Belcanto vernam dat Rendier een liedje geschreven had over Louis Neefs, kon hij niet anders dan op de kar springen. Hij ontmoette de jongens in een park in Mechelen en daar is de samenwerking geboren. Volgens Belcanto heeft de nieuwe single ‘Kerstdag 1980’ iets wat aan Bob Dylan doet denken. Belcanto herinnert zich de dood van Louis Neefs nog goed: “Het was een schokgolf die door heel Vlaanderen ging.”

Concert

Wie Rendier live aan het werk wil zien moet op woensdag 28 december om 20 uur in café Moeskop in Antwerpen zijn. Als Belcanto’s agenda het toelaat, is hij er ook aanwezig. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: archiefbeeld RTV