Grote controleactie door politie en FAVV: één winkel gesloten en 600 illegale vapes in beslag genomen

din 16 Jan
mazaar_market_otterstraat_turnhout_gesloten_fod_volksgezondheid_16-01-24.jpg
Na een grote controleactie van de Politie Regio Turnhout, in samenwerking met onder andere de FOD Volksgezondheid, is de Mazaar Market in de Turnhoutse Otterstraat gesloten. Volgens de controlediensten werden in de winkel ernstige inbreuken vastgesteld op vlak van voedselveiligheid en volksgezondheid.

Ook werd in de winkel regelmatig geen rekening gehouden met de openingstijden van de winkel. Daarbij werden onregelmatigheden vastgesteld, die ook voor overlast zorgden. 

politie_regio_turnhout_foto_archief.jpg

Inbeslagname

Ook de Federale Overheidsdiensten Werkgelegenheid en Arbeid, Douane en Accijnzen en Economie hebben meegewerkt aan de grootschalige controle. Er werden in totaal 5 handelszaken in Turnhout en Lille gecontroleerd. Daarbij werden onder andere zo'n 600 illegale vapetoestellen in beslag genomen en ook 5kg kauwtabak, waarvan de verkoop in België verboden is. 

Verder werd in één winkel ook goederen aangetroffen die in Nederland werden aangekocht en waarbij dus geen accijnzen betaald werden in ons land. 

Frequente controleacties

Na een eerste grootschalige controleactie in september was dit nu de tweede keer dat de Politie Regio Turnhout samen met de andere diensten zo'n inspectie doet. De politie gaat ook in de toekomst meer van zulke acties plannen. 


Foto's: RTV