Ouders zoeken plaats om zelf opvang te bouwen voor kinderen met beperking

zat 20 Apr
mensen met beperking gehandicapten opvang
© RTV

'CasaDiColore', een organisatie van ouders van kinderen met een beperking in Heist-op-den-Berg, wil zelf een opvang bouwen voor hun kinderen. En ze vragen daarvoor de steun van de gemeente.

Het verhaal van CasaDiColore begint met Janosch Dupont. Hij is een jongeman van 19 intussen. In zijn eigen woonplaats vond hij geen geschikte opvang of begeleiding. Daarom gaat hij al jarenlang naar Vremde, waardoor hij dagelijks een hele tijd in de auto moet zitten.

mensen met beperking gehandicapten opvang

De ouders van Janosch, en ook vrienden en andere families die in dezelfde situatie zitten, proberen daarom al 6 jaar een eigen opvang uit te bouwen, dichter bij huis. Ze hebben een stuk grond in Heist-op-den-Berg op het oog. Meer bepaald in de Blokstraat in deelgemeente Zonderschot. En ze willen daarvoor een regeling uitwerken met het gemeentebestuur. Maar tot op vandaag kwam het nog niet tot een oplossing.

Eerder probeerden ze het ook al op andere locaties in Heist-op-den-Berg en omgeving. Maar ook die plannen bleven zonder resultaat. Daarom hopen ze nu toch op een doorbraak in Zonderschot.

Intussen maken de jongeren van CasaDiColore er het beste van. Zo krijgen ze geregeld op zaterdag muziektherapie in cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Maar ze hopen toch vooral op hun eigen casa of huis in de gemeente.