Opbrengst Cuvée Geel gaat naar nieuw kinderziekenhuis 'Planeet Goudgeel’

don 20 Jun
Cuvée Geel Delhaize cheque voor kinderziekenhuis Geel
© Delhaize Geel

‘Cuvée Geel’, de speciaal voor de vernieuwde Delhaize Geel gebottelde wijn, is uitverkocht. De opbrengst van de verkoop gaat naar de vzw Dimpnafond. Die kan zo 1.800 euro extra investeren in ‘Planeet Goudgeel’ het nieuwe kinderziekenhuis in Geel.

Toen Cuvée Geel in de rekken kwam, deed Delhaize Geel een oproep aan lokale verenigingen om zich kandidaat te stellen als goed doel. Uit talrijke inzendingen kwam het nieuwe kinderziekenhuis naar voor als belangrijk project voor de stad én de inwoners van Geel en omgeving.

“Het Dimpnafonds heeft hier in Geel al enorme inspanningen geleverd om het nieuwe kinderziekenhuis mee te financieren, en we zijn heel blij dat we daaraan vandaag met het hele team van onze winkel een steentje kunnen bijdragen,” vertelt Julie De Pelsmaeker, die in februari samen met haar man Brent D’Haese Delhaize Geel overnam.

1.800 flessen

Van Cuvée Geel werden 1.800 flessen gebotteld in de Delhaize Winery. Er waren 600 stuks rode Merlot, 600 rosé Gris en 600 witte Chardonnay en die zijn nu dus allemaal de deur uit. De wijn kostte 4,49 euro per fles, waarvan 1 euro naar het goede doel gaat.

“Als ambassadrice van het nieuwe kinderziekenhuis in Geel doet het me veel plezier dat ook lokale ondernemers zoals Julie en Brent van Delhaize Geel, hun schouders zetten onder ons project,” zegt burgemeester Vera Celis. “Zo zorgen we er samen voor dat Planeet Goudgeel helemaal tot leven kan komen op de nieuwe afdeling, en dat de jongste patiëntjes hun pijn en angst even kunnen vergeten en gewoon kind kunnen zijn, zelfs in een ziekenhuis.”