Meerhout opent peuterspeelpunt

din 20 Feb
© RTV

In Meerhout is vanmorgen een peuterspeelpunt geopend. Daar kunnen ouders maar ook grootouders elke dinsdag terecht met hun baby of peuter om hen te laten wennen aan andere kinderen. Zo wordt de stap van de kinderopvang naar de kleuterklas kleiner gemaakt. De eerste opening vandaag was alvast een succes.

Het peuterspeelpunt is een initiatief van Huis van het Kind Geel-Laakdal-Meerhout. Het peuterspeelpunt in Meerhout heeft een plaats gekregen in de buitenschoolse kinderopvang De Meerkatjes. En is elke dinsdagvoormiddag geopend voor baby's of peuters tot 3 jaar oud.

Er zijn ook al peuterspeelpunten in Geel en Laakdal, en die hebben hun nut al bewezen. Er wordt op een laagdrempelige manier aan de sociale vaardigheden van de jonge kinderen gewerkt en zo wordt de overgang van de crèche naar de kleuterklas makkelijker.

"Dan kunnen de kinderen wennen aan elkaar", zegt schepen van Welzijn Brigitte Peremans. "Ze leren met andere kinderen omgaan en samenspelen. Ook voor de ouders is het interessant. Want zij kunnen ondertussen ervaringen delen. Ouders hebben wel eens vragen en door met andere ouders te praten, kunnen ze dikwijls tot oplossingen komen of weten zij beter hoe ze er mee moeten omgaan."