Grondige make-over voor gemeenschapsinstelling De Hutten in Mol

woe 19 Jun
© De Hutten

Momenteel wordt er hard gewerkt aan Campus De Hutten van jeugdinstelling De Kempen in Mol. Binnenkort kunnen de jongeren terecht in vernieuwde leefgroepen, moderne ateliers en een multifunctionele sporthal.

Op Campus De Hutten verblijven maximaal 42 jongens, in 5 leefgroepen. Op Campus De Markt verblijven nog eens 53 jongens en 26 meisjes, verdeeld over 9 leefgroepen. De jongeren worden door de jeugdrechter in zo'n gesloten instelling als De Kempen geplaatst, ofwel na een delict of door een ernstig verontrustende (thuis)situatie.

Een deel van de gebouwen waar de jongeren nu nog verblijven is zo'n 100 jaar oud, hoog tijd voor vernieuwing dus. De nieuwe gebouwen aan De Hutten zouden begin 2026 klaar moeten zijn. Ook het inkomgebouw aan De Hutten en de gebouwen aan de Markt worden in de toekomst nog aangepakt, in totaal zouden alle werken klaar moeten zijn in 2030.

Hieronder een kleine impressie van hoe de nieuwe gebouwen er zullen uitzien:

Toekomstbeeld Campus De Hutten jeugdinstelling Mol
Toekomstbeeld Campus De Hutten jeugdinstelling Mol
Toekomstbeeld Campus De Hutten jeugdinstelling Mol

De jongeren maakten tijdens de lessen houtbewerking samen een kunstwerk om in de nieuwe gebouwen van de campus op te hangen. Het werk zet alle belangrijke factoren van de jeugdinstelling in de kijker, met de mooie slogan "Samen kansen creëren".

De jongeren werkten samen aan een kunstwerk voor in de nieuwe gebouwen