De Lisdodde opent nachthotel voor zorgbehoevenden

din 14 mei
© WZC Lisdodde

Zorgbedrijf Rivierenland en Nachtzorg Mechelen starten met een Nachthotel in WZC De Lisdodde in Mechelen. Een zorgbehoevende kan er één of meerdere nachten per week blijven slapen en na het ontbijt weer naar huis gaan. Zo willen ze mantelzorgers die 24 op 7 de zorg van iemand op zich nemen toch even ontzorgen.

Zorgen voor een naaste vraagt veel van mantelzorgers: ze nemen vaak 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 de zorg voor een zorgbehoevende partner, ouder, kind of kennis op zich. Nachtzorg kan enkele nachten per week die zorg overnemen.

Woonzorgcentrum De Lisdodde stelt daarom een kamer ter beschikking als nachthotel. Zorgbehoevenden kunnen er één of meer nachten per week gaan slapen. Op die manier krijgen de mantelzorgers even wat ademruimte en kunnen de zorgbehoevenden langer thuisblijven.

Zorg op maat

Nachtzorg is uniek omwille van de unieke samenwerking tussen diensten gezinszorg, oppashulp, thuisverpleging en residentiële voorzieningen. Door de handen in elkaar te slaan, kunnen ze de cliënt centraal zetten en zorg op maat organiseren.