‘Villa Val’, escaperoom voor ouderen in Bornem, leert deelnemers over valrisico’s

maa 3 Jun
escape room Villa Val RTV
© RTV

Je mistrappen en vallen kan voor mensen op leeftijd het verschil betekenen tussen zelfstandig thuis wonen of naar een woonzorgcentrum moeten gaan. Daarom is valpreventie van groot belang. In Bornem kan je voortaan de struikelpunten in een woning op een interactieve manier, net zoals in een escaperoom ontdekken.

Een maand lang is een appartement in het dienstencentrum Baudry in Bornem het decor voor een escaperoom. In Villa Val kunnen deelnemers in elke kamer van de woonst een opdracht volbrengen. Het begint in de hal waar ze een stabiliteitsoefening doen. Daarna moeten ze steeds het juiste antwoord zien te vinden op vragen die verband houden met valpreventie.

Thuisverpleger en bezieler escape room Tom Van Ranst begeleidt deelnemers van de escaperoom in Baudry. Villa Val' leidt deelnemers - net zoals in een escaperoom - door verschillende kamers. Daar staan ze voor uitdagingen en puzzels die gericht zijn op het herkennen en voorkomen van valrisico's: welke schoenen kies je best? Waar kan je struikelen in de badkamer?

Iedereen kan deze bijzondere escaperoom in een kleine groep van twee of drie personen te ontdekken. Een bezoek duurt ongeveer 15 min. De escape room is geopend tot 30 juni 2024 en is gratis maar wel op afspraak.

Voor afspraken en meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de klantendienst van Zorgbedrijf Vlaanderen (03 431 31 32 of klantendienst@zorgbedrijf.be of Altrio Thuisverpleging (0477 70 10 92 of tom.vanranst@altrio.be).