G-deelfietsen uitlenen in het Gielsbos via nieuwe website Gfietst.be

din 2 Jul
© G-sport Vlaanderen

Mensen met een beperking kunnen voortaan overal in Vlaanderen sneller een aangepaste deelfiets vinden. Het nieuwe platform Gfietst.be van G-sport Vlaanderen bundelt alle locaties in Vlaanderen waar deelfietsen op hun maat gehuurd kunnen worden. Het Gielsbos in Lille is o.a. één van die locaties. Verder kan je voorlopig al een fiets uitlenen in Hoogstraten, Turnhout, Herentals en Mechelen.

In totaal zouden er tegen eind dit jaar zo’n 300 aangepaste fietsen te vinden zijn. G-sport Vlaanderen hoopt dat aantal de komende jaren flink op te krikken.

De bewoners van Gielsbos in Lille testten vanochtend alvast als eerste het aanbod uit, in aanwezigheid van minister Lydia Peeters.Het GielsBos heeft momenteel 15 aangepaste fietsen, waaronder tandems, duofietsen en rolstoelfietsen. Door de fietsen nu ook op de website aan te bieden, kan het aanbod een nog grotere groep mensen bereiken

De meeste fietsdeelpunten in Vlaanderen zijn gevestigd in zorginstellingen en scholen. Zij hebben doorgaans al één of meerdere fietsen en breiden hun aanbod steeds verder uit.

Het nieuwe platform Gfietst.be van G-sport Vlaanderen toont op een overzichtelijke kaart waar mensen met een beperking overal in Vlaanderen aangepaste fietsen kunnen huren. Meer info vind je hier