Geelse dinsdagmarkt verhuist voor zes weken naar parking voor stadhuis

vrij 2 Dec 2022
De dinsdagmarkt in Geel zal de komende zes weken niet opgesteld staan op z’n vaste stek, de Markt van Geel. Daar begint vanaf volgende week de opbouw voor de kerstmarkt ‘Geel Wintert’ en daarom verhuist de dinsdagmarkt tijdelijk naar de parking voor het stadhuis en de omliggende straten. De markt staat er iets compacter, maar er blijft plaats voor alle vertrouwde marktkramen en losse standhouders.

Wie vanaf 6 december de wekelijkse dinsdagmarkt in Geel wil bezoeken, moet zich dus naar een andere locatie begeven. De markt staat van 8 uur ’s ochtends tot 12u30 ’s middags opgesteld op de parking van het stadhuis en de omliggende straten. Je kan je auto vlakbij de markt kwijt, op Havermarkt of in de ondergrondse parking Werft. Het eerste uur parkeer je gratis.

Aangepaste verkeerssituatie

De verhuis van de markt zorgt ook voor een aangepaste verkeerssituatie tijdens de komende zes weken. Op dinsdagen, tussen 5 uur ’s ochtends en 14 uur ’s middags, mag je niet parkeren of rijden op: 

  • De parking Werft voor het stadhuis
  • Op Werft, het deel tussen CC de Werft en de Kameinestraat
  • De Patronaatstraat, op het deel tussen Werft en de Kameinestraat
  • Op Werft, op het deel tussen de Patronaatstraat en Werft 24

Deze regels gelden niet alleen voor de auto’s, maar ook voor fietsers of steppers. Als je met de fiets of step rijdt, stap je op die plaatsen af en moet je te voet verder gaan.

Foto: archiefbeeld