Partnerartikel

Gaat het minder goed tussen jou en jouw partner?

maa 30 Jan 2023
Je hebt op het moment een relatie met iemand waar je enorm veel van houdt. Echter, je merkt dat het de laatste tijd niet helemaal soepel loopt. Er zijn steeds meer discussies en ruzies over onzinnige dingen en je merkt ook dat je liever met andere mensen bent dan met jouw partner. Dat is jammer, want je houdt nog steeds veel van hem of haar. Lees daarom in dit artikel wat je kunt doen!

Communicatie

De allerbelangrijkste tip is om even goed met elkaar te praten. Als je niet met elkaar praat, zullen de irritaties alleen maar opstapelen en op een gegeven moment barst je als het ware uit omdat je het zo opkropt. Vraag jouw partner om een avondje vrij te houden zodat jullie eens goed kunnen praten, omdat je merkt dat het niet goed gaat tussen jullie. Als jouw partner nog van je houdt en de relatie graag wil verbeteren, wil hij of zij dit vast doen. Beloof elkaar dat jullie beide mogen zeggen wat je dwarszit en dat jullie elkaar laten uitpraten. Luister ook echt naar elkaar en kijk kritisch naar jezelf. Als jouw partner bijvoorbeeld vindt dat je te weinig tijd vrijmaakt om samen wat te gaan doen, is het alleen maar eerlijk naar jouw partner om eerlijk naar jezelf te kijken. Heeft jouw partner misschien gelijk? Vraag dan aan jouw partner hoe hij of zij denkt dat het probleem op de juiste manier kan worden opgelost. Ga vervolgens alle andere irritaties/problemen langs, wees eerlijk naar jezelf en zoek naar een goede oplossing.

De liefde terugvinden

Het leven is druk. Werk, school, hobby’s, familie en vrienden… Maar jouw partner hoort natuurlijk ook in dit rijtje. Zorg er daarom voor dat jullie genoeg tijd met elkaar spenderen. Je kunt dan lekker in huis een filmpje kijken, maar regelmatig even iets buiten de deur doen is ook belangrijk. Ga uit eten, neem jouw partner mee naar jouw vrienden/vriendinnen. Ten tweede is het ook belangrijk dat de liefde wordt teruggevonden in bed als deze ook verdwenen is. Een sextoy kan bijvoorbeeld al voor meer genot en plezier zorgen terwijl jullie experimenteren. Kom er opnieuw achter waarom jullie elkaar zo leuk vonden en stop moeite in elkaar. Werkt het allemaal niet? Misschien is de liefde dan voorbij, en dan is natuurlijk helemaal oké. Maar het belangrijkste is om het tenminste te proberen.

Als je wat problemen hebt met jouw partner, is het verstandig om aan de relatie te werken. Praat bijvoorbeeld met elkaar en onderneem activiteiten. Zo kom je al een heel eind om elkaar weer terug te vinden!