Extra onderzoek na geval van zware verkeersagressie op motorkap in Laakdal

woe 13 Sep
De rechter in Turnhout zal pas volgend jaar het vonnis uitspreken rond een zwaar geval van verkeersagressie, twee jaar geleden in Laakdal. Een man van 66 uit Tessenderlo sleurde zijn slachtoffer, een dertiger, kilometerslang mee op zijn motorkap. Er moet eerst nog een bijkomend onderzoek gebeuren om te bepalen hoe lang het slachtoffer precies arbeidsongeschikt was.

Vorig jaar in april draaide een ongeval met blikschade op een rotonde uit in Laakdal op een geval verkeersagressie. Het slachtoffer belandde op de motorkap van een wagen en zou zich 2,8 kilometer hebben vastgeklampt aan het voertuig. 

Na een aanrijding kwamen de twee bestuurders overeen om het aanrijdingsformulier in te vullen op de parking even verderop.  De man uit Tessenderlo haalde een blikje bier bij de nachtwinkel om vervolgens terug in zijn auto te stappen en weg te rijden. De andere partij, een 30-jarige Diestenaar, werd daarbij geschept en belandde op de motorkap van het voertuig. Het slachtoffer heeft met zijn smartphone een filmpje gemaakt van de dolle rit en kon ook naar de hulpdiensten bellen. Op de opname van dat telefoontje is te horen dat hij de bestuurder wel veertien keer aanmaande om te stoppen met rijden. 

De dokter heeft nu enkele maanden de tijd om na te gaan hoelang het slachtoffer arbeidsongeschikt was. Op 11 december komt het dossier dan opnieuw voor de rechtbank. 

Rechtenvrije stockfoto