Wie wordt 'Leraar van het Jaar'? 4 leerkrachten uit onze regio zijn kanshebber

maa 17 Jun
school algemeen
© RTV archief

Het Vlaamse onderwijsmagazine Klasse kondigt volgende week hun 'Leraar van het Jaar 2024' aan. De 50 kandidaten waar de jury uit moet kiezen, maakt Klasse nu al wel bekend. 4 van die kandidaten komen uit onze regio. De winnaar mag zich verwachten aan een persoonlijk cadeau van zanger Gustaph.

Kristien Aubroeck van de Thomas More-hogeschool in Turnhout is één van de kandidaten. Zij geeft het vak godsdienst in de lerarenopleiding van de school. Diane Lemmens van de gemeentelijke basisschool van Retie is de tweede Kempense kandidate.

Liesbeth Welters van het Mevrouw Govaerts Instituut zit er ook tussen. Zij is technisch adviseur op de school en staat dus zelfs niet voor de klas. En de laatste kandidate uit onze regio werkt in Mechelen: Laura Schoevaers, leerkracht Latijn en Nederlands op de Ursulinenschool.

Wie 'Leraar van het Jaar' wordt, bepaalt een professionele vakjury van Klasse. De winnaar wordt volgende week dinsdag aangekondigd, vlak voor het einde van het schooljaar dus. Zanger en docent Gustaph, die zijn eerste stappen als zanger zette op de Heistse academie, trekt dan naar de school van de winnaar om die te verrassen met een persoonlijk lied.