Vrijwilligers en horeca bereiden Dodentocht tot in de puntjes voor

don 7 Aug
Dodentocht afpijlen Bornem
© RTV

In Bornem en omgeving gonst het van de bedrijvigheid. De plaatselijke horeca én talloze vrijwilligers brengen alles in gereedheid voor hét evenement van het jaar: de Dodentocht.

Vrijdagavond start in Bornem de 56ste editie van de Dodentocht. 13.000 deelnemers wandelen dan 100 kilometer in en rond Klein-Brabant. De voorbereidingen voor het evenement lopen nog volop. Zo is het alle hens aan dek bij de plaatselijke horeca. Zij staan voor een heel druk weekend en voorzien allerlei extra's voor deelnemers en supporters.

Horeca Dodentocht Bornem
© RTV
Horeca Dodentocht Bornem
© RTV

Team Field

Maar ook de vrijwilligers van de organisatie zelf zijn druk in de weer om het massa-event tot in de puntjes voor te bereiden. Zo is team ‘Field’, dat instaat voor de bewegwijzering van de route, op pad om alle richtingaanwijzers goed op hun plaats te hangen zodat wandelaars weten waar ze naartoe moeten. Maar ze bekijken ook of het parcours wel veilig is of dat bepaalde stukken nog beveiligd moeten worden of dat er nog linten moeten opgehangen worden zodat alles zeker duidelijk is.