Ontdek de RTV-fietsroutes deze zomer op TV PLUS: "Route Lier"

din 18 Jun

Vanaf volgende maand kan je de acht interactieve fietsroutes van 30 jaar RTV ontdekken in het nieuwe zomerprogramma Zomervuur op TV PLUS. TV PLUS-gezicht Anke Goergen trekt ondermeer met de fiets door Lier. Op haar tocht passeert ze langs de plaats waar ooit de legendarische discotheek La Rocca gelegen was. Aan 30 jaar stevig feesten kwam twee jaar geleden abrupt een einde door een allesverwoestende brand.

De route Lier die iets meer dan 30 kilometer lang is, doorkruist Lierke Plezierke en Duffel. Op knooppunt 82 langs de Antwerpsesteenweg in Lier is 30 jaar lang stevig feestgevierd in de legendarische discotheek La Rocca.

Tijden veranderen en jongeren zoeken steeds minder de discotheek op. Begin april 2018 sluit La Rocca definitief, alleen tijdens het Paasweekend van 2022, vlak voor de afbraak zou er nog één groot afscheidsfeest volgen. Een verwoestende brand zorgt ervoor dat dat feestje er nooit meer komt. De brand staat de plannen van een nieuwe Jumbo-supermarkt uiteindelijk niet in de weg.

Zomervuur waarin alle 8 fietsroutes en hun verhalen aan bod komen is vanaf 6 juli te bekijken op TV PLUS. Al kan je de fietsroutes natuurlijk ook gewoon zelf ontdekken.