Nergens meer Chirokampen dan in Mol: "21 Chirokampen deze zomer"

vrij 5 Jul
Kamp chirojeugd vlaanden
© Chirojeugd Vlaanderen

Mol is al jaren één van de toeristische trekpleisters van onze provincie. Ook bij jeugdbewegingen is de gemeente erg in trek. Zoals bij de Chiro. Want in geen enkele Vlaamse gemeente zijn er deze zomer meer Chirokampen dan in Mol: 21 in totaal. Met haar vele bosrijke gebieden en waterplassen zoals het Zilvermeer, heeft Mol dan ook heel wat troeven die jeugdbewegingen aanspreken.

In totaal trekken er dit jaar 870 Chirogroepen op uit voor een zomerkamp, goed voor meer dan 100.000 leden en leiding. 21 van die groepen trekken dus naar Mol. En daarmee is de gemeente koploper. In de lijst van provincies staat Antwerpen op een tweede plaats. In onze provincie zijn er deze zomer welgeteld 212 Chirokampen. Alleen onze buurprovincie Limburg doet nog beter, met in totaal 283 kampen.

Het zomerkamp is voor de vele Chirojongens en -meisjes het hoogtepunt van het jaar. “Onze leden en leiding kijken er al maanden naar uit om samen de mooiste herinneringen te creëren, van speelse activiteiten tot gezellige kampvuren”, zegt Marij Germijns van Chirojeugd Vlaanderen.

RTV - Chirokamp in Mol
RTV - Chirokamp in Mol
RTV - Chirokamp in Mol
RTV - Chirokamp in Mol
RTV - Chirokamp in Mol

Om de samenwerking met de gastgemeenten zoals Mol zo vlot mogelijk te laten verlopen heeft Chirojeugd Vlaanderen elke gemeente een brief gestuurd met alle nodige informatie over de groep en contactgegevens van het nationale secretariaat.