Is 30ste editie van Posse Leest ook de laatste? "We hopen van niet"

maa 1 Apr
© Archief RTV

De populaire jaarmarkt Posse Leest viert vandaag zijn dertigste verjaardag. Met zo'n 30.000 bezoekers is het uitgegroeid tot de grootste jaarmarkt in de regio Mechelen. Maar de dertigste editie is mogelijk ook de laatste. Enkele weken geleden werd bekend dat de organisatoren dringend nieuwe vrijwilligers zoeken. Als ze die niet vinden, moeten ze ermee stoppen.

Posse Leest is een kleurrijk en gevarieerd volksfeest dat jaarlijks duizenden bezoekers naar het Mechelse deeldorp Leest lokt. En dat zal vandaag niet anders zijn. De bezoekers kunnen er zich vergapen aan de talrijke kraampjes van de ambachtenmarkt, dierenmarkt, bloemenmarkt en oldtimers. De Leestse verenigingen organiseren ook diverse activiteiten. Voor wie graag snuffelt is deze jaarmarkt een paradijs met de kleurrijke rommelmarkt. En in Leest-Dorp staat ook een kermis.

Het was weer over de koppen lopen op Posse Leest. Na 30 jaar is de populaire jaarmarkt nog steeds een publiekstrekker.

Maar mogelijk is het de laatste keer dat de populaire jaarmarkt plaatsvindt. De organisatie van zo’n massa-evenement vraagt veel voorbereiding. En dat wordt te veel voor de vierkoppige organisatie. Ze deed onlangs een oproep naar meer vrijwilligers en hoopt zo de populaire jaarmarkt nog te redden.