25 straten zijn deze zomer speelstraat in Mechelen

woe 3 Jul
© Stad Mechelen

Liefst 25 straten worden deze zomer omgevormd tot speelstraat in Mechelen, dat zijn er vier meer dan vorig jaar. Kinderen en ouders van 25 Mechelse straten dienden hun kandidatuur in van speelstraat voor de zomer van 2024. “We halen daarmee opnieuw het hoge aantal van net na corona, toen de knaldrang groot was”, vertelt Jeugdschepen Abdrahman Labsir. “

De speelstraten worden in de periode van 29 juni tot en met t.e.m. 1 september volledig of deels afgesloten voor alle doorgaand verkeer, en dat tussen 10u en 20u. De looptijd van een specifieke speelstraat hangt af van de indiening.

In de volgende straten kunnen kinderen naar hartenlust spelen: Berkenhofstraat, Borchtstraat, Davidstorenstraat, Guldendal, Heisegemstraat, Hogeblokstraat, Jeanne Hellemansstraat, Kattenbleekstraat, Kleine Nieuwendijkstraat, Kleine Rozendaalveld, Kleine Bareelstraat, Lemmensstraat, Lindestraat, Lorkstraat, Moestuinstraat, Neerweg, Paardenstraatje, Pareipoelstraat, Pastinaakhof, Pennepoelstraat, Schouwbroekstraat, ’t Leitje, Vennecourtlaan, Vredestraat en de Warmoesstraat.