Rave op industrieterrein Lammerdries: politie neemt geluidsinstallatie in beslag

zon 26 mei
© RTV

Op de grens van Geel en Olen in de industriezone Lammerdries was zondagvoormiddag nog een illegale rave bezig. Dat was in een leegstaand recyclagebedrijf naast de autokeuring. Er zouden nog enkele tientallen mensen aanwezig zijn geweest op dat moment.

Illegale raves zijn populair bij fuivers die in alle vrijheid in een eerder ruwe omgeving en ook zonder toezicht uit de bol willen gaan. Meestal is het een bonte mengeling van Belgen, Nederlanders, Fransen en Duitsers die afspreken via sociale media. De politie van Geel en die van Neteland hield vanaf dat ze op de hoogte was een oogje in het zeil.

Veel Nederlanders

De stad Geel heeft de muziekinstallatie in beslag genomen”, zegt burgemeester Vera Celis. De raveparty had geen vergunning. Op het hoogtepunt in de nacht van zaterdag op zondag zouden er 200 fuivers aanwezig zijn geweest. Het is nog niet duidelijk wie de raveparty organiseerde.

Onder de aanwezigen waren een aantal Franstaligen maar ook opvallend veel Nederlanders. Ook Benno Verhoeven getuigt: Het was een leuk feestje en het is spijtig dat het hier is stilgelegd”, vertelt jonge raver. “Ik ben een regelmatige bezoeker van zo’n party en er gebeurt nooit iets, in tegenstelling tot in sommige discotheken. Hier is ook alles rustig verlopen.” De Nederlander kreeg wel een boete omdat zijn auto in de berm geparkeerd stond.