Nieuwe speel- en ontmoetingsruimte feestelijk geopend in Meer

din 9 Jul
© Stad Hoogstraten

Met het vernieuwde buurtpark van Donkakker in Meer heeft stad Hoogstraten een vierde speel- en ontmoetingsruimte voor jong en oud geopend. Afgelopen zondag vierde de Donkakker een gezellig buurtfeest in het vernieuwde buurtparkje.

Voor kinderen is er een kleuterspeelplek gecreëerd met glijbaan, speelheuvels, tunneltje en zandbak geflankeerd door een speelzone met klimboom en wilgentunnel en een jongerenspot met lummelbank en trapveld.

Met een picknickplaats voor gezinnen en een luwteplek met zitbank nabij de bejaardenwoningen is er ook aan ontmoeting en gesprek gedacht. Tot slot is er gezorgd voor toegankelijkheid met rollator- of rolstoelproof wandelpaden.

Hoefijzer en 't Slot

De stad blijft investeren in kindvriendelijke plaatsen, straks ook in het Hoefijzer in Hoogstraten en ‘t Slot in Wortel.

De komende maanden zitten nog diverse projecten in de pijplijn. Momenteel zijn er werken bezig aan het speelplein grenzend aan de pumptrack in sportpark Wereldakker in Hoogstraten . Daarnaast zullen, mits de weersomstandigheden het toelaten, in het najaar ook de groenzone van Hoefijzer in Hoogstraten en de tuin van ’t Slot in Wortel heraangelegd worden.