Eerste "smaakconsultatie" in Lier

maa 19 Sep 2022
In het HeiligHartziekenhuis in Lier was er vandaag een eerste “smaakconsultatie” bij kankerpatiënten met een verminderde smaak. Samen met chef gastro-engineering Lobke Van den Wijngaert, kregen de patiënten een smaaktest. Bedoeling is om zo samen met de patiënt te ontdekken welke smaken nog als smaakvol ervaren worden.

Smaakzin aangetast door chemokuur

Chemotherapie kan de smaakzin van kankerpatiënten gevoelig aantasten, waardoor de kans bestaat dat ze minder eten en daardoor nog meer verzwakken. Dat willen ze voorkomen door enkele recepten op maat te laten ontwikkelen. 

Na de consultatie krijgen ze 2 recepten mee om thuis te maken, eentje voor brood en eentje voor maaltijdsoep. Bovendien kan het ziekenhuis deze smaakconsultatie gratis aanbieden aan haar patiënten. Dat is mogelijk dankzij de opbrengst van leuke initiatieven zoals de Lierse Vlaaikenswandeling,