Eerste Netezon-wassalons uit Lier introduceren online betalingssysteem

don 19 mei 2022
Klanten van de Netezon-wassalons uit Lier moeten binnenkort geen munten meer op zak hebben als ze hun was willen doen. Er wordt namelijk een digitaal betalingssysteem geïntroduceerd, waarbij klanten kunnen betalen via een web app hun smartphone. Die app opent automatisch na het scannen van een QR-code die in de wassalons hangt. Bovendien geeft de applicatie ook aan of er toestellen beschikbaar zijn en waar, bij grote drukte, het dichtstbijzijnde alternatieve wassalon is. Als klanten zeker willen zijn een vrij toestel, kunnen ze zelfs een wasmachine of droogkast reserveren.

Niet alleen voor de klanten, maar ook voor de uitbater van wassalonketen Netezon is het digitale betaalplatform welgekomen. Uitbater Tom Van Horebeek wijst er namelijk op dat wassalons zeer inbraakgevoelig zijn en dat er veel tijd verloren gaat met het ophalen en laten verwerken van het geld uit de wassalons. Met de online betalingen komt daar dus verbetering in. 

Daarnaast kan de uitbater via de web app ook beter inschatten wat de piekuren van de wassalons zijn, en daarop inspelen door promoties of kortingen aan te bieden voor wasbeurten op minder drukke momenten.   

Voor de ontwikkeling van de web app werkte Netezon samen met de Lierse softwareontwikkelaar PeopleWare. De web app wordt eerst ingevoerd in een aantal wascentra in Lier, omdat dat de eerste wassalons zijn die de keten ooit oprichtte. Naast het digitale betaalsysteem, blijft het mogelijk om met munten te betalen.