Eerste militairen krijgen nieuwe legeroutfit in Grobbendonk

woe 7 Dec 2022
De eerste militairen hebben op woensdag 7 december hun nieuwe legeroutfit gekregen in het bataljon van Grobbendonk. De nieuwe operationele legerkledij, ofwel het Belgian Defense Clothing System (BDCS), is bestemd voor het mannelijk én vrouwelijk militair personeel van de Land-, Lucht- en Medische Component.

Stretchstof

De nieuwe kledij bestaat uit verschillende lagen waarbij alle stukken complementair zijn. Bovendien bestaat de outfit uit op maat gemaakte stretchstof, die beter ademt, beschermt en voor een slankere snit zorgt. 

Daarnaast draagt de aansluitende kledij bij aan de mobiliteit van de mannelijke en vrouwelijke militairen en weegt het zo’n 25 procent minder dan zijn voorgangers. Verder is er een apart design verkrijgbaar voor vrouwen, waarbij er meer ruimte in de heupen en benen voorzien is. Bovendien is het bovenstuk van het vrouwelijke tenuetje meer getailleerd.

Nog een nieuwigheid is, ten slotte, het camouflagepatroon Multicam van de legeroutfits. Dat patroon zorgt voor maximale camouflage in verschillende omgevingen. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV