Eén op de 10 Mechelse straten intussen aangesloten bij BIN

woe 17 Jan
bin.png
In Mechelen is nog maar eens een BIN van start gegaan, een Buurtinformatienetwerk. Het gaat om een aantal straten in Mechelen-Zuid. Mechelen telt intussen 8 buurtinformatienetwerken, en daarmee is intussen 10 procent van alles straten aangesloten bij zo'n BIN. Dankzij het systeem is volgens de politie het veiligheidsgevoel toegenomen en konden ook enkele verdachten worden opgepakt.

Politie, stad en een vertegenwoordiger van de wijk Watertoren ondertekenden de overeenkomst voor het nieuwe buurtinformatienetwerk of BIN. Het waren enkele bewoners van de wijk die een tijd geleden met het idee op de proppen kwamen om zo'n BIN in hun straten te introduceren. Met het systeem van de buurtinformatienetwerken informeert de politie alle bewoners van een wijk over verdachte personen, voertuigen of handelingen. De bewoners op hun buurt kunnen dan weer tips geven aan de politie, wat de pakkans vergroot. In het verleden werden zo al verscheidene zaken opgelost. 

Mechelen telt intussen 5 buurtinformatienetwerken voor particulieren, en nog eens 3 zogenaamde Bin-Z's voor zelfstandigen en handelaars. De burgemester sluit dus niet uit dat er in de toekomst nog BIN's bijkomen. 

Foto: RTV