Vastgoedprijzen blijven stijgen, alleen centrum Mechelen wordt goedkoper

woe 21 Feb
© Stad Mechelen

In onze regio werden er vorig jaar een pak minder huizen en appartementen verkocht, dan het jaar ervoor. Bijna 17 procent minder. Dat blijkt uit de meest recente notarisbarometer. De huizen en appartementen zijn dan ook een pak duurder geworden. Opvallend: in de regio Rivierenland zijn de prijzen in het centrum van Mechelen lichtjes gedaald.

Door het stijgen van de rentevoeten in 2023 is een huis of appartement kopen een stuk duurder geworden. Daarnaast zijn de prijzen van vastgoed ook gestegen . Voor een huis betaalde je gemiddeld 385.000 euro, voor een appartement 266.000 euro. En als we een huis of appartement kopen dan doen we dit gemiddeld pas op ons 39ste.

1 procent gedaald

In de regio Rivierenland zijn in het centrum van Mechelen de prijzen het laagste. Daar betaal je gemiddeld 333.000 euro voor een woning. Dat is bijna 1 procent minder dan in 2022. Dat gaat duidelijk tegen de tendens in. Want bij de meeste gemeenten en steden was er vorig jaar een prijsstijging. Dat is zeker ook het geval in de deelgemeenten van Mechelen. De gemiddelde prijs in Heffen gestegen tot 459.000 euro.

De prijzen zijn vooral afhankelijk van het aanbod. Eigendommen blijven momenteel langer te koop staan. Verkopers hebben geduld en willen hun eigendom verkopen tegen een zo goed mogelijke prijs.

Benieuwd wat een woning in jouw gemeente gemiddeld kost? Een overzicht vind je op: