Schmitz Cargobull wil nieuwe fabriek bouwen op Van Hool-site in Koningshooikt

don 18 Apr
© Archief RTV

GRW/Schmitz Cargobull wil op de site van de failliete busbouwer Van Hool in Koningshooikt een nieuwe fabriek bouwen voor de afdeling industriële voertuigen. Dat heeft Vlaams minister van Economie Jo Brouns (CD&V) donderdag gezegd in het Vlaams Parlement.

Na het faillissement van Van Hool bereikten de curatoren een principeovereenkomst met VDL Groep (autocars en bussen) en GRW, een partnerbedrijf van Schmitz Cargobull (opleggers) over een doorstart. VDL neemt de busactiviteiten over in Koningshooikt en Noord-Macedonië. Het wil daarvoor een deel van de gebouwen in Koningshooikt huren.

Eerst huren, later kopen

Ook GRW/Schmitz Cargobull, dat de afdeling industriële voertuigen overneemt, wil in eerste instantie een deel van de fabriek huren. Maar volgens minister Brouns wil het later ook een deel van het terrein aankopen om er een nieuwe fabriek te bouwen en een parking aan te leggen.

De twee overnemers voorzien in een eerste fase werk voor 650 tot 950 werknemers. “Die werkgelegenheid zou op de langere termijn kunnen groeien”, aldus Brouns.