Opening nieuw logistiek magazijn Kellanova; "We verdelen hier 250 ton voedsel per dag"

din 28 mei
Kellanova Mechelen
© RTV

Kellanova, dat is het bedrijf achter de Pringles-chips en de ontbijtgranen van Kellogg's, heeft in Mechelen zijn grootste distributiecentrum van Europa geopend. Het verdeelcentrum bevindt zich naast de Pringlesfabriek, en vervangt 5 andere Europese logistieke centra van de groep. De uitbreiding zorgt ook voor extra jobs. In het verdeelcentrum kunnen zowat 250 mensen aan de slag.

In Mechelen heeft Kellanova, producent van Kellogg’s en Pringles, zijn grootste logistieke hub in Europa geopend. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en burgemeester Bart Somers tekenden present. Het nieuwe logistieke magazijn maakt deel uit van het "Better Days" initiatief, dat duurzamere logistiek stimuleert door efficiëntere opslag- en verpakkingsmethoden. Bijvoorbeeld, door de dagelijkse externe transportbewegingen met 30% te verminderen.

Vanuit de nieuwe site, met een oppervlakte van 65.000 m², zal Kellanova 250 ton producten per dag verdelen: ontbijtgranen naar klanten in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland; snacks van Pringles naast die vier landen ook naar Duitsland, Ierland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Het Mechelse distributiecentrum centraliseert de activiteiten van vijf voormalige hubs in België naar één, maar is wel dubbel zo groot als die vroegere magazijnen bij elkaar opgeteld.