Guido Dumarey haakt af als kandidaat-overnemer voor Van Hool

vrij 5 Apr
© Archief RTV

De ondernemer en 'bedrijvendokter' Guido Dumarey is niet langer kandidaat om Van Hool over te nemen. Dat schrijft HLN. De West-Vlaming trekt zich terug. Zo lijkt het dat het Nederlands-Duits duo VLD-Schmitz Cargobull de resterende onderdelen van Van Hool inlijft.

Dumarey is in de zakenwereld bekend als een soort van 'bedrijvendokter'. Hij koopt noodlijdende bedrijven op om daarna op te lappen en opnieuw rendabel te maken. Hij zag in zijn overnameplan wel nog lokale busproductie in Koningshooikt. Dat is bij VLD-Schmitz Cargobull niet het geval.

Dumarey zijn aanbod is geldig tot 8 april, maar de curatoren zouden verlenging hebben gevraagd. Dat is geen optie voor de West-Vlaming en dus haakt hij af als potentiële overnemer.

Voor Dumarey zouden er verschillende factoren een rol spelen voor het afhaken. Zo zijn er de vervuilde gronden onder de site. Maar ook zouden er de afgelopen dagen verschillende afgewerkte bussen en trailers vertrokken zijn uit de productiehallen in Koningshooikt en Macedonië. Dat zou een snelle herstart moeilijker en duurder maken.

Volgende week gaan de gesprekken tussen VLD-Schmitz Cargobull, de curatoren en crisismanager Zwaaneveld verder. Vermoedelijk volgt na het uitstel het officiële faillissement. Daarna kan VLD-Schmitz Cargobull de onderdelen van Van Hool overnemen.

De impact op de tewerkstelling blijft onduidelijk.