De Pastorie start voor een jaar in pand De Watermolen

maa 25 Mar
© RTV

Sterrenzaak De Pastorie uit Lichtaart start woensdag voor een jaar in het pand van De Watermolen, zo'n 5 kilometer verderop. De Pastorie wordt in die tijd helemaal gerestaureerd. De Watermolen was wat gedateerd, het team van De Pastorie pakte alles aan onder het thema "Touch of Paris" met heel wat Franse grandeur. Voor Carl en Loes, eigenaars van De Pastorie, is het toch wat thuiskomen want de stiel leerden ze beiden in De Watermolen.

Het pand van De Watermolen blijft te koop staan maar het team van sterrenzaak De Pastorie trekt er nu voor een jaar in. Het moest op zoek naar een oplossing voor de restauratie van hun eigen restaurant in Lichtaart en vond dat dus in De Watermolen. En dat is niet helemaal een onlogische keuze. Sterrenchef Carl is ooit chef-kok geweest, hier in De Watermolen.

Vanaf woensdag worden hier de eerste gerechten geserveerd, in een ander kader maar aan dezelfde kwaliteit garandeert Carl en z'n team. Want het team van De Pastorie blijft wel hetzelfde. Ook voor het keukenteam is het dus aanpassen geweest de afgelopen dagen in een nieuwe omgeving, ze zullen er het komende jaar hun Michelinster verdedigen. Zoon Wout wordt intussentijd klaargestoomd om volgend jaar de nieuwe Pastorie te gaan leiden.