VDL-Schmitz en Dumarey willen 200 miljoen geven voor Van Hool

don 4 Apr
© RTV

De kandidaat-overnemers voor busbedrijf Van Hool in Koningshooikt willen elk zo'n 200 miljoen euro geven om onderdelen van het bijna failliete bedrijf over te nemen. Dat meldt de zakenkrant De Tijd. Het gaat dus nog over de Nederlands-Duitse tandem VDL-Schmitz Cargobull en de West-Vlaming Guido Dumarey. Maar die laatste zou minder jobs willen overhouden, zo blijkt nog uit het artikel van de zakenkrant.

Volgens De Tijd heeft de Nederlands-Duitse samenwerking intussen de meeste kans op slagen, omdat hun visie het beste aansluit bij die van CO-CEO en crisismanager Marc Zwaanenveld: het schrappen van 1100 banen, en de stadsbussen en touringcars alleen nog in Noord-Macedonië laten produceren. Bovendien hebben beide bedrijven ervaring in de sector.

Guido Dumareys plan was aanvakankelijk om maar 600 banen te schrappen, maar hij zou hij intussen bijgesteld hebben. De Tijd weet intussen dat beide kandidaten hun bod hebben bijgesteld naar 200 miljoen euro. Of dat voldoende is, zal mee bepaald worden door de banken, die nog altijd de grootste schuldeisers zijn.