Drama op Zilvermeercross nipt vermeden

zat 23 Dec
Aan het Zilvermeer is vrijdag minder dan een uur na de veldrit, met toppers Wout van Aert en Mathieu van der Poel, een verlichtingspaal en boom op het parcours beland. Een geluk dat het niet een beetje vroeger gebeurde, want anders had het dramatisch kunnen zijn. Voor de renners of voor het publiek. Want er waren enkele duizenden toeschouwers op de cross.

Vermoedelijk door de stevige rukwinden viel drie kwartier na de aankomst een boom om. Vermoedelijk was die al niet zo stabiel. De boom viel op enkele elektriciteitsleidingen en sleurde zo elektriciteitspalen mee. 

Gelukkig waren alle renners en toeschouwers op dat moment al weg op die plaats. Er vielen dan ook geen gewonden. Maar de gevolgen hadden dus veel ernstiger kunnen zijn. De organisatoren van de cross hebben de plek van het ongeval beveiligd en zullen in de komende dagen en weken alles verder opruimen. 

In Putte is zaterdag beslist om de kerstmarkt af te gelasten door het stormweer. Zie: Kerstmarkt Putte afgelast door het stormweer