Partnerartikel

Doe de zomercheck voor je auto

maa 17 Jul
De zomer is inmiddels alweer in volle gang en dat betekent dat het weer tijd is om je auto klaar te maken voor de warmere maanden. Vooral wanneer je met de auto op vakantie gaat, is het belangrijk dat je veilig de weg op gaat. Niets is namelijk vervelender dan stil te komen staan door een onverwacht probleem met je auto. Door een zomercheck uit te voeren, ben je er zeker van dat je auto in topconditie is en klaar is voor de nodige kilometers die je af gaat leggen. Omdat het checken van je auto een stuk eenvoudiger is dan de meesten denken, geven we je in dit artikel een aantal handige tips, waarmee je direct aan de slag kunt.

Bandenspanning en profiel

Een van de belangrijkste onderdelen van een zomercheck, is het controleren van de bandenspanning en profieldiepte. Zorg ervoor dat de banden de juiste spanning hebben, want dit heeft invloed op de grip en het brandstofverbruik van je auto. Controleer ook de profieldiepte van de banden om ervoor te zorgen dat ze nog voldoende grip hebben op droge wegen. Weet je niet precies hoeveel bar er op je banden moet zitten, check dan even de site van bijvoorbeeld de ANWB, zodat je zeker weet dat je banden niet te hard staan.

Vloeistoffen

Naast de brandstof die in de auto gaat, zijn er nog een aantal vloeistoffen die in de juiste hoeveelheden aanwezig moeten zijn. Controleer het oliepeil, de koelvloeistof, de remvloeistof en de ruitenwisservloeistof. Zorg ervoor dat deze op het juiste niveau staan en vul ze indien nodig bij. Vind je het lastig om dit zelf te doen, dan kun je de auto ook voor een uitgebreide check-up naar een garage brengen; ze kijken hem daar op alle essentiële punten voor je na. Je zit er echt niet op te wachten dat je straks in de brandende zon staat, te weinig koelvloeistof hebt en daardoor hoge temperaturen waarneemt in zowel de auto als de motor.

Huur een auto

Heb je geen geschikte auto, maar wil je toch graag met de wagen op vakantie, dan kun je er ook voor kiezen om er één te huren. Tegenwoordig kun je niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland een auto huren via Easyterra. Dit platform is een verzameling van alle grote aanbieders, waar je dus gemakkelijk en snel iedere gewenste auto kunt huren en zo eenvoudig en comfortabel met de auto naar bijvoorbeeld Spanje of Italië kunt rijden.

De airco

Hoe vervelend is het, wanneer het buiten 25 graden is en je de temperatuur in de auto ziet oplopen tot boven de 30 graden? Dan is het wel zo prettig dat de airco het ook goed doet. Aangezien we in België de airco het overgrote deel van de tijd niet nodig hebben, is het dus wel handig deze voor vertrek even te laten checken. Zo voorkom je dat je straks zonder airco komt te zitten tijdens je reis.