Partnerartikel

Dit is waarom een mini hond zo populair is

maa 11 Dec
We zien ze steeds vaker, de mini uitvoering van één van de vele hondenrassen die we al jaren kennen. Wat we hierbij vooral zien, is dat er een aantal rassen uitspringen, die populairder zijn dan veel anderen. De labradoodle is hier een goed voorbeeld van.

Deze kleine schattige viervoeters zijn ideaal voor wanneer je wat kleiner woont of gewoon geen fan bent van een grote hond, maar een bepaald ras wel ontzettend leuk vindt. Zo kan een mini labradoodle kopen uitkomst bieden. Zo geniet je wel van het leuke karakter van deze beestjes, maar kun je ze prima op een flat of in een appartement houden, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze te weinig ruimte hebben. Omdat er verschillende redenen zijn waarom deze mini honden zo populair zijn, delen wij er een aantal waarvan wij vinden dat je deze zeker moet kennen.

Ideaal voor de kleine ruimte

Met het nog altijd enorme woning te kort, zien we dat veel mensen ervoor kiezen te accepteren dat ze de komende jaren misschien wat kleiner moeten gaan wonen. Waar een normale woning tot jaren geleden prima te betalen was, blijkt ook dit vandaag de dag steeds lastiger te worden. Hoe fijn is het dan dat je ook op een flat gewoon een hond kunt nemen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze veel te veel ruimte in neemt. Nu zijn er natuurlijk ook wel hondenrassen die niet zo groot worden, maar we kunnen het ons ook voorstellen dat je je zinnen hebt gezet op een bepaald ras. Kijken we naar een maltipoo pup, dan worden deze vaak niet veel zwaarder dan een kilo of 5. Hoe leuk is het dat je ondanks de weinige ruimte, je toch een mini labradoodle kunt nemen.

Gemakkelijk mee te nemen

Stel dat je een wandeling gaat maken of gewoon even ergens naartoe wilt, dan is een grote hond misschien niet altijd even praktisch. Vooral niet wanneer je al wat ouder bent en je dus ook niet in staat bent de hond mee te kunnen trekken aan zijn riem. Door te kiezen voor een kleiner ‘model’ hond, zul je merken dat het allemaal net even wat gemakkelijker gaat. Zo kun je een mini hond eenvoudig meenemen in een mandje voor- of achterop je fiets en til je een hond van een paar kilo ook makkelijker op. Stel je voor dat je met je hond in het bos loopt en het begint ineens flink te regenen. Dan is het wel fijn dat je met je hond onder de arm snel kunt schuilen en niet eerst enorm veel moeite hoeft te doen om je hond mee te trekken.

Makkelijker om bij iemand te laten logeren

Een enorme hond is niet zo makkelijk weg te brengen als je bijvoorbeeld een dagje weggaat. Anders is dit vaak met een kleine hond. De meeste mensen willen namelijk prima op de mini uitvoering van een labradoodle passen, iets wat bij de grote variant al wat lastiger wordt. Dit zorgt ervoor dat je vaak meer opties hebt om je hond uit logeren te doen, dan wanneer je alleen maar kunt bouwen op het pension om de hoek.