Dirk Van Peer nieuwe korpschef van politiezone Berlaar-Nijlen

don 1 Jun 2023
De lokale politie van Berlaar-Nijlen heeft een nieuwe korpschef. Dirk Van Peer komt over van Politiezone Neteland, waar hij al enkele jaren waarnemend korpschef was.

De politieraad van politiezone Berlaar-Nijlen droeg op 26 april eerste commissaris Dirk Van Peer voor als nieuwe korpschef van de politiezone Berlaar-Nijlen. De Minister van Binnenlandse Zaken tekende inmiddels zijn aanwijzingsbesluit. Dat verschijnt binnenkort in het Staatsblad. 

Voor Herentalsenaar Dirk Van Peer is de functie van korpschef niet nieuw. Hij is al enige tijd waarnemend korpschef in de naburige PZ Neteland. Na het behalen van zijn directiebrevet in oktober vorig jaar, keek hij al snel naar PZ Berlaar-Nijlen om het mandaat van korpschef definitief op te nemen.

Eigen accenten

Dirk Van Peer wil inzetten op een mensgerichte en verbindende politie die zichtbaar en aanwezig is. Hij gaat ook voor een politie die voldoende slag- en daadkrachtig is om de toekomstige uitdagingen aan te gaan. 

Het aantrekken van nieuwe krachten is nodig om de basistaken van de politie naar behoren te kunnen uitoefenen en om de dienstverlening aan de inwoners te kunnen waarborgen. Daarin plaatst hij de taak van wijkagent centraal. Deze moet een verbindende rol in de lokale gemeenschap opnemen. 

Foto: archiefbeeld